Arviokäynti

Arviokäynti on kiinteistönvälittäjän suorittama käynti asiakkaan kodissa, joka on tarkoitus myydä; asuntoa katsotaan, asunnon kuntoa arvioidaan ja käynnin perusteella muodostetaan lopullinen pyyntihinta. Se on asunnon hinnoittelun ja myyntitoimeksiannon kannalta kriittisin hetki. Silloin kiinteistönvälittäjä näkee ja kokee, millainen asunto oikeasti on. Samalla asiakkaalle eli asunnon myyjälle muodostuu selkeämpi kuva kiinteistönvälittäjän asiantuntemuksesta ja osaamisesta henkilökohtaisessa myynnissä sekä koko välittäjän edustamasta kiinteistönvälitystoimistosta.

Asunnon arviokäynti on tilanne, jonka jokainen kiinteistönvälitystoimisto ja kiinteistönvälittäjä hoitaa omalla tavallaan. Tämän tekstin tarkoitus on valottaa, mitä tarkoittaa arviointikäynti ja, kuinka meillä Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy:llä prosessi toteutetaan ja, mitä se merkitsee meille.

Miten asunnon arvio etenee? - Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy

Arviokäynti on prosessi, jota kiinteistönvälitystoimistossamme pidetään yhtenä tärkeimpänä hetkenä koko asunnon myynnin prosessissa. Jo ennen arviokäyntiä välittäjämme on luonut jonkinlaisen hinta-arvion, joka sitten konkretisoituu, kun asuntoa pääsee oikeasti katsomaan. Arviokäynti saattaa myös olla nopealla aikataululla alkava tilanne, joka tapahtuu ennen, kuin välittäjämme ehtii tutustumaan lähialueen asuntojen hintoihin ja aikaisempiin myyntihintoihin.

Jo sitä, että asiakas kutsuu arviokäynnille, tulee arvostaa. Hyvän välitystavan mukaisesti toimiva välittäjä kunnioittaa asiakasta sekä asiakkaan kotia ja tietää nauttivansa luottamusta, joka taas tulee omalla toiminnallaan ansaita.

Arviokäynti on hyvä mahdollisuus keskustella ammattilaisen kanssa asunnon myyntiprosessista. Kannattaa ottaa hyvissä ajoin yhteyttä kun mietit asuntosi myyntiä, niin pääsemme heti alusta asti mukaan huolehtimaan, että kaikki sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Myyntiajankohdalla on merkitystä!