Asunnon arviokäynti

Asunnon arviokäynti on tilanne, jonka jokainen kiinteistönvälitystoimisto hoitaa omalla tavallaan. Tämän tekstin tarkoitus on valottaa, mitä tarkoittaa arviokäynti ja, kuinka meillä Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy:llä prosessi toteutetaan ja, mitä se merkitsee meille.

Arviokäynti on kiinteistönvälittäjän suorittama käynti asiakkaan kodissa; asuntoa katsotaan, asunnon kuntoa arvioidaan ja käynnin perusteella muodostetaan lopullinen pyyntihinta. Samalla välittäjä jättää välitystarjouksen eli tarjouksen työstä, jonka teemme asunnon myynnin eteen. Arviokäynti on asunnon hinnoittelun ja myynnin toimeksiannon kannalta kriittisin hetki. Silloin kiinteistönvälittäjä näkee ja kokee, millainen asunto oikeasti on. Asiakkaalle eli asunnon myyjälle muodostuu selkeämpi kuva kiinteistönvälittäjän asiantuntemuksesta ja osaamisesta henkilökohtaisessa myynnissä sekä samalla koko välittäjän edustamasta kiinteistönvälitystoimistosta.

Miten asunnon arvio etenee? - Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy

Arviokäynti on prosessi, jota kiinteistönvälitystoimistossamme pidetään yhtenä tärkeimpänä hetkenä koko asunnon myynnin prosessissa. Ennen arviokäyntiä välittäjämme on luonut jonkinlaisen hinta-arvion, joka sitten konkretisoituu, kun asuntoa pääsee oikeasti katsomaan.

Jo sitä, että asiakas kutsuu arviokäynnille, tulee arvostaa. Hyvän välitystavan mukaisesti toimiva välittäjä kunnioittaa asiakasta ja asiakkaan kotia ja tietää nauttivansa luottamusta, joka taas tulee omalla toiminnallaan ansaita. Arviokäynti alkaa siis siitä, että joko myyjä ottaa meihin yhteyttä, tai itse tarjoamme myyjälle välityspalvelujamme. Myyjä joka tapauksessa kutsuu meidät ja olemme siellä myyjää varten, ei toisinpäin.

Kun saavumme myyjän asunnolle, tapaaminen tavallisesti alkaa kierroksella asunnossa ja mahdollisesti tontilla. Kierroksella saadaan käsitys asunnon kunnosta ja samalla asiakas voi kertoa meille huomioon otettavista asioista ja omista kokemuksistaan asunnosta; minkälaista asunnossa on ollut asua, mitkä ovat asunnon hyviä puolia ja onko jotain häiritseviä tekijöitä. Välittäjän vinkki on se, että sano rohkeasti kaikki, mitä tiedät asunnosta, sillä asukashan parhaiten tietää, millaista asunnossa on asua!

Kun kohde on katsottu läpi, on aika istua alas ja käydä läpi asuntoon liittyviä papereita. Olemme jo etukäteen valmistautuneet tilanteeseen mm. katsomalla alueen ja taloyhtiön toteutuneita hintoja. Valmistautumisen, asunnon ja tontin kierroksen sekä asuntoon liittyvien papereiden perusteella aloitetaan lopullisen hinta-arvion muodostaminen. Myös välitystarjous esitetään tavallisesti kierroksen jälkeen. 

Miten myyjän tulee valmistautua?

Arviokäynnistä sinun ei tarvitse stressata liikoja eikä sitä varten tarvitse sen kummemmin valmistautua. Kuten edellä on mainittu, olemme kotonasi sinua varten. Asuntoa ei esim. tarvitse siivota! 

Tarvitsemme siis arviokäynnille paikalle asunnon omistajat ja asuntoon liittyviä papereita sekä haluamme kuulla myyjän oman mielipiteen asunnon myynnistä; asunnosta sekä sen hinnasta ja odotuksista.

Haastakaa välittäjän ammattitaitoa! Kysykää kysymyksiä! Meidän tehtävämme on perustella, miksi esittämämme arviot ovat, mitä ovat ja siksi esitettyihin kysymyksiin on löydyttävä vastaus.

Olemme ylpeitä välittäjistämme ja samalla erittäin kiitollisia asiakkaidemme luottamuksesta. Jos tekstin aihe koskettaa tai muuten kiinnostaa sinua, voit ottaa meihin yhteyttä ja jatkaa keskustelua kanssamme. Voit siirtyä tiimiläistemme yhteystietoihin klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Tiimi.

 

Voit myös pyytää sähköisesti suoraa arviokäyntiä arviokäyntilomakkeella.