Kiinteistönvälitys

Kiinteistönvälitys on kiinteistöjen ja tonttien välitystä myyjältä ostajalle ja kiinteistöjen ja tonttien myyjien etsimistä ostajille. Kiinteistönvälitystä harjoittava henkilö tai toimisto toimii linkkinä myyjien ja ostajien välillä.

Kiinteistönvälittäjä on henkilö, jonka tehtävä on välittää kiinteistöjä ja tontteja myyjältä ostajalle ja etsiä myyjä kiinteistöjen ja tonttien ostajalle. Kiinteistönvälittäjä toimii siis ostajien ja myyjien välisenä linkkinä. Jotta henkilö voi kutsua itseään laillistetuksi kiinteistönvälittäjäksi, tulee hänen suorittaa Keskuskauppakamarin laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto (LKV-tutkinto). Myyjien asuntoja voi toki välittää myös ilman LKV-tutkintoa, mutta LKV-nimitys jää pois. Tällöin henkilö voi nimittää itseään esim. myyntiedustajaksi. Tutkinnon suorittaminen edellyttää tunnollista perehtymistä asuntojen kauppaa ja kiinteistönvälitystä sääntelevään lakiin ja hyvään välitystapaan.

Palkkaa kiinteistönvälittäjä vs. Myy-se-itse

Itsemyynti saattaa vaikuttaa houkuttelevammalta vaihtoehdolta, kun ajatellaan, että tietty prosentti myyntihinnasta maksetaan kiinteistönvälittäjälle. Kiinteistönvälittäjä (osaava sellainen) kuitenkin hinnoittelee kohteen niin optimaaliseksi kuin mahdollista. Myy-se-itse -tyylisesti myyntiin laitetulla asunnolla on iso riski tulla yli- tai alihinnoitelluksi.

Samalla asia toimii myös toisinpäin; kiinteistönvälittäjä tai myyntiedustaja on alansa henkilökohtaisen myynnin ammattilainen. Monissa tapauksissa ihmiset mieluummin ostavat kotinsa myyjältä, jonka tukena on välittäjä, kuin yksityiseltä myyjältä.

Kiinteistönvälittäjä Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy:llä

Kuten jo mainittu, kiinteistönvälittäjä on linkki myyjien ja ostajien välillä. Yrityksellämme on kokonainen tiimi näitä linkkejä! Tiimimme jäsenillä on takanaan kontaktien verkosto ja kokemuksen tuoma osaaminen hinnoittelussa ja tunneälykkäässä myynnissä. Parhaimmassa tapauksessa asunnollasi on valmiina ostaja ennen kuin sitä laitetaan edes julkiseen myyntiin.

Kiinteistönvälitys on sitä, mitä me Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV:llä teemme suurella sydämellä!

Tutustu meihin täältä!