Myyjän asema kantakaupungin asuntomarkkinoilla

Koronapandemia on tuonut epävarmuutta koko maailmaan. Se tuonut sitä myös Suomen asuntomarkkinoille. Asiakkaamme ovat useaan otteeseen kysyneet samaa kysymystä: kannattaako tällä hetkellä myydä omaa asuntoa Helsingin kantakaupungin alueelta?

Tässä kirjoituksessa vastataan tuohon askarruttavaan kysymykseen.

 

Kannattaako myynti kantakaupungissa?

Kiinteistönvälitys Helsingin kantakaupungissa on Suomen kilpailluinta. Omasta kokemuksestamme voimme sanoa, että kun kantakaupungin alueelta tulee asunto myytäväksi, se on vain hetki ja asunnolla on jo kiinteistönvälittäjä. Tämä tuo oman etunsa myyjälle. Välittäjiä voidaan ja kannattaakin kilpailuttaa.

Vastaus siihen, kannattaako oman asunnon myynti kantakaupungista on erittäin simppeli; kyllä kannattaa. Syy siihen, miksi asuntoa kannattaa lähteä myymään on, että ostajia liikkuu markkinoilla aivan yhtä paljon kuin ennenkin, mutta asuntoja ei tule samaa tahtia tarjolle. Tämä tarkoittaa sitä, että kysyttyjen asuntojen myyntiajat ovat hyvin lyhyitä ja hinnat ovat korkeat.

Asuntoja siis kysytään nyt yhtä paljon kuin ennenkin. Erona aikaan ennen koronapandemiaa on vähentynyt asuntojen tarjonta.

Miten maailmantilanne näkyy yrityksemme toiminnassa

Voimme antaa konkreettisen esimerkin, miten nykytilanne on peilautunut omaan kiinteistönvälitystoimintaamme. Syyskuussa teimme Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy:n kaikkien aikojen myyntiennätyksen!

Lukuisat kodit ja uudet asukkaat ovat tämän vuoden aikana löytäneet toisensa aivan kuten aikaisempinakin vuosina. Jotain siis tehdään edelleenkin oikein, vaikka maailman tilanne onkin sitä, mitä se tällä hetkellä on… Lohtua meille tuo ajatus siitä, että olemme kaikki samassa veneessä asian kanssa, ja kaiken tämän keskellä jokainen voi yrittää ja onnistua.

Olemme ylpeitä välittäjistämme ja samalla erittäin kiitollisia asiakkaidemme luottamuksesta.  Jos tekstin aihe koskettaa tai muuten kiinnostaa sinua, voit ottaa meihin yhteyttä ja jatkaa keskustelua kanssamme. Voit siirtyä tiimiläistemme yhteystietoihin klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Tiimi.

Voit myös pyytää sähköisesti suoraa arviokäyntiä arviokäyntilomakkeella.