Ilmainen arvio - Asunnon arviokäynti

Ilmainen arvio on kiinteistönvälittäjän suorittama käynti asiakkaan kodissa, joka on tarkoitus myydä; asuntoa katsotaan, asunnon kuntoa arvioidaan ja käynnin perusteella muodostetaan lopullinen pyyntihinta. Sen on asunnon hinnoittelun ja myynnin toimeksiannon kannalta kriittisin hetki. Silloin kiinteistönvälittäjä näkee ja kokee, millainen asunto oikeasti on. Samalla asiakkaalle eli asunnon myyjälle muodostuu selkeämpi kuva kiinteistönvälittäjän/myyntiedustajan asiantuntemuksesta ja osaamisesta henkilökohtaisessa myynnissä sekä koko välittäjän/myyntiedustajan edustamasta kiinteistönvälitystoimistosta. Ilmainen arviokäynti on nimensä mukaisesti veloitukseton ja ilman sitoumuksia.

Ilmainen arvio on tilanne, jonka jokainen kiinteistönvälitystoimisto hoitaa omalla tavallaan. Tämän tekstin tarkoitus on valottaa, mitä tarkoittaa ilmainen arvio eli arviokäynti ja kuinka meillä Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy:llä prosessi toteutetaan ja, mitä se merkitsee meille.

Miten arviokäynti etenee? - Asuntokauppa Hanna&Hanna LKV Oy

Arviokäynti on prosessi, jota kiinteistönvälitystoimistossamme pidetään yhtenä tärkeimpänä hetkenä koko asunnon myynnin prosessissa. Jo ennen arviokäyntiä välittäjämme on luonut jonkinlaisen hinta-arvion, joka sitten konkretisoituu, kun asuntoa pääsee oikeasti katsomaan. Ilmianen arvio saattaa myös olla nopealla aikataululla alkava tilanne, joka tapahtuu ennen, kuin välittäjämme ehtii tutustumaan lähialueen asuntojen hintoihin ja aikaisempiin myyntihintoihin.

Jo sitä, että asiakas kutsuu ilmaiselle arviokäynnille, tulee arvostaa. Hyvän välitystavan mukaisesti toimiva välittäjä kunnioittaa asiakasta ja asiakkaan kotia ja tietää nauttivansa luottamusta, joka taas tulee omalla toiminnallaan ansaita.